Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 tane maden suyu
- 1 su bardağı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine ayrılacak )
İç harcı için;
- 3-4 adet patates
- Pul biber
- Kara biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayalım ve ezelim.
- İçerisine maydanoz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Derin kap içerisine maden suyunu, tuzu, yumurta akını ve yağı ekleyelim karıştıralım. (köpük köpük olacaktır ).
- 3 yufkanın her katına hazırladığımız sosu sürüyoruz ve fırça yardımıyla eşit miktarda tüm sosu yufkalara yediriyoruz.
- Yufkaları üst üste koyuyoruz her katına sos sürelim.
- Yufkayı 20 eşit parçaya ayrılacak şekilde keselim.
- Yufkanın uçlarına patates harcımızı koyup sarıyoruz.
- 180 derecede alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Dilerseniz buzdolabında 1 saat bekletebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder