27 Haziran 2023 Salı

Buzluk Böreği Tarifi

 

Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 tane maden suyu
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine ayrılacak )

İç harcı için;

  • 3-4 adet patates
  • Pul biber
  • Kara biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayalım ve ezelim.
  • İçerisine maydanoz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Derin kap içerisine maden suyunu, tuzu, yumurta akını ve yağı ekleyelim karıştıralım. (köpük köpük olacaktır ).
  • 3 yufkanın her katına hazırladığımız sosu sürüyoruz ve fırça yardımıyla eşit miktarda tüm sosu yufkalara yediriyoruz.
  • Yufkaları üst üste koyuyoruz her katına sos sürelim.
  • Yufkayı 20 eşit parçaya ayrılacak şekilde keselim.
  • Yufkanın uçlarına patates harcımızı koyup sarıyoruz.
  • 180 derecede alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

    Dilerseniz buzdolabında 1 saat bekletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder