Çilek Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre artı bir su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket toz şanti
- Yarım paket petibör bisküvi (isteğe göre)
Çilekli sos için;
- 15,20 adet çilek
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı eritilir un ve nişasta eklenip 5 dakika kadar kavrulur. Toz şeker eklenir ve hızlıca karıştırılır. 1 litre süt eklenir ve sürekli karıştırarak kaynatılır.
- İlk sıcaklığının gitmesi beklenir ve şanti ile 1 bardak süt muhallebiye direk karıştırılır ve mikserle 10 dakika kadar iyice çırpılır.
- Baya akışkan bir kıvamda olması lazım gerekirse biraz daha extra süt ekleyebilirsiniz çırparken.
- Ilık haldeki krema kaplara pay edilir, üzeri biraz kabuklanınca ılıyan çilekli sos dökülür.
- Sosu için; çilekler su ve şeker ile yumuşayana kadar pişirilir, blendırdan geçirilir.
- Nişastayı yarım çay bardağı su ile seyreltip yavaşça ve bir yandan da karıştırarak çileklere yedirilir.
- Bir kaç dakika kaynadıktan sonra kullanabilirsiniz.
- Dolapta iyice soğuyan tatlınızı istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder