Düdüklüde Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram dana kuşbaşı
- 10 adet ufak soğan -arpacık
- 2 kapya biber
- 2 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 bardak sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Düdüklüde Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce kuşbaşı doğranmış etimizi düdüklüye alıp 20 dk haşlayalım.
- Ardından tavamıza yağımızı koyup, soğanları olduğu gibi soyup atalım, biberleri küp küp kesip atalım ve kavuralım.
- Ardından haşlanmış etlerimizi ve baharatlarımızı ekleyip harmanlayalım.
- Sonra salçamızı ve sıcak suyumuzu ekleyip 15-20 arası daha pişmeye bırakalım. Lokum gibi bir et olacak:)
- Altını kapatıp dinlendirip tabağa alalım,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder