13 Haziran 2023 Salı

Düdüklüde Et Sote Tarifi

 

Düdüklüde Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram dana kuşbaşı
  • 10 adet ufak soğan -arpacık
  • 2 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

    Düdüklüde Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kuşbaşı doğranmış etimizi düdüklüye alıp 20 dk haşlayalım.
  • Ardından tavamıza yağımızı koyup, soğanları olduğu gibi soyup atalım, biberleri küp küp kesip atalım ve kavuralım.
  • Ardından haşlanmış etlerimizi ve baharatlarımızı ekleyip harmanlayalım.
  • Sonra salçamızı ve sıcak suyumuzu ekleyip 15-20 arası daha pişmeye bırakalım. Lokum gibi bir et olacak:)
  • Altını kapatıp dinlendirip tabağa alalım, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder