Fırında Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 80 gram pastırma
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
İçine sürmek için
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Galeta unu
Fırında Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle içimizi hazırlayalım. İçi için biberleri çekirdeklerinden ayıklayıp ince ve küçük bir şekilde doğrayın
- Karıştırma kabına alın domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
- Onu da ekleyin pastırmayı da çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp karıştırma kabına alın rendelenmiş kaşarı da ekleyip harmanlayın.
- Diğer yanda yufkanın birini alın. Önce dörde sonra sekize bölün su ve sıvı yağı karıştırın.
- Fırça yardımıyla böldüğümüz yufkaya sürün iç harcından 1 yemek kaşığı ekleyin çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın.
- Daha sonra yumurta ve sütü güzelce çırpın.
- Sardığımız böreği önce sütlü karışıma daha sonra galeta ununa bulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder