Hindistan Cevizli Sütlü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt (100 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5- 3 su bardağı un
Üzerine :
- Yumurta akı
- Fındık kırıkları
Hindistan Cevizli Sütlü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaseye süt, sıvı yağ, pudra şekeri, hindistan cevizi, yumurta, vanilya ve kabartma tozu alınarak karıştırılır.
- Üzerine elenmiş un eklenerek yoğrulur. (unu yavaş yavaş ekleyin hamur sertleşmesin)
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.
- Önce yumurta akına daha sonra fındık kırıklarına bastırılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alınarak önceden ısıtılan 180 derece fırında üstleri çatlayana kadar 15 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder