Hindistan Cevizi Kurabiyesi (Yağsız Unsuz) Tarifi İçin Malzemeler
- 240 gram hindistan cevizi
- 1,5 çay bardağı şeker
- 4 tane yumurta beyazı
- 1 fiske tuz
Hindistan Cevizi Kurabiyesi (Yağsız Unsuz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumutanın beyazı ile bir fiske tuzu kar gibi olunca kadar çırpınız, sonra şekeri ilave ediniz ve katılaşıncaya kadar çırpmaya devam ediniz.
- Sonra hindistan cevizini ekleyip spatulayla söndürmeden karıştırınız.
- Bir sıkma poşeti yardımıyla yağlı kağıt üzerine fırın tepsisine sıkınız.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 10 -15 dakika kadar pişiriniz tamamen soğumadan tepsiden kaldırmayınız afiyet olsun.
Not:Pişirme süresi fırından fırına değişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder