Kabardıkça Kabaran Tel Tel Açma Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su su bardağı süt (Ilık)
- 1 su bardağı su (Ilık)
- 1 su bardağından iki parmak
- Eksik sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 paket instant maya (15 gram)
- 8 su bardağı un (Kontrollü)
Arası için
- 125 gram tereyağı/margarin
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Susam
Kabardıkça Kabaran Tel Tel Açma Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu yapalım.Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.
- Son olarak kontrollü unu ekleyip ele çok az yapışan yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Hazır olan hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru tezgaha alalım elimizi yağa batırıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
- Parçaları beze haline getirelim.
- Hamurların kurumaması için üzerini temiz bir poşet ile örtelim.
- İlk yuvarlağımız hamuru alalım.
- Elimizle bastırarak açalım üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyelim.Tereyağı yumuşak olmalı.
- Yuvarlağımız hamurun her tarafına tereyağı sürelim hamuru çekiştirerek uzatalım.
- Hamuru çok güzel olduğu için çok rahat açılacaktır.
- Uzattığımız hamurun orta kısmına kesikler atalım parmak uçlarımızla hamuru birleştirelim.
- Uzattığımız hamurun iki ucunu saralım.
- Sardığımız bir hamuru diğerinin üzerine bırakalım bastırıp tepsiye bırakalım.
- Tüm hamurlara aynı şekili verip tepsiye dizelim.
- Şekil verdiğimiz hamurların üzerini örtüp 20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru önceden az ısıtılmış 180 derece fırına atalım altı üstü kızaran açmaları fırından alalım ilk sıcaklığı geçen açmaları servis edebilirsiniz yada soğuyan açmaları dondurucuya atabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder