7 Haziran 2023 Çarşamba

Kabardıkça Kabaran Tel Tel Açma Poğaça Tarifi

 

Kabardıkça Kabaran Tel Tel Açma Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su su bardağı süt (Ilık)
  • 1 su bardağı su (Ilık)
  • 1 su bardağından iki parmak
  • Eksik sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 paket instant maya (15 gram)
  • 8 su bardağı un (Kontrollü)

Arası için

  • 125 gram tereyağı/margarin

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Kabardıkça Kabaran Tel Tel Açma Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuzu yapalım.Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.
  • Son olarak kontrollü unu ekleyip ele çok az yapışan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Hazır olan hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alalım elimizi yağa batırıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • Parçaları beze haline getirelim.
  • Hamurların kurumaması için üzerini temiz bir poşet ile örtelim.
  • İlk yuvarlağımız hamuru alalım.
  • Elimizle bastırarak açalım üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyelim.Tereyağı yumuşak olmalı.
  • Yuvarlağımız hamurun her tarafına tereyağı sürelim hamuru çekiştirerek uzatalım.
  • Hamuru çok güzel olduğu için çok rahat açılacaktır.
  • Uzattığımız hamurun orta kısmına kesikler atalım parmak uçlarımızla hamuru birleştirelim.
  • Uzattığımız hamurun iki ucunu saralım.
  • Sardığımız bir hamuru diğerinin üzerine bırakalım bastırıp tepsiye bırakalım.
  • Tüm hamurlara aynı şekili verip tepsiye dizelim.
  • Şekil verdiğimiz hamurların üzerini örtüp 20 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru önceden az ısıtılmış 180 derece fırına atalım altı üstü kızaran açmaları fırından alalım ilk sıcaklığı geçen açmaları servis edebilirsiniz yada soğuyan açmaları dondurucuya atabilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder