Kaşık Pişisi (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım paket instant maya
- 2 su bardağı un+1,5 yemek kaşığı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kaşık Pişisi (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık su, şeker ve mayayı derin bir kapta karıştıralım. Yoğurt ve tuzu ekleyip, unu yavaş yavaş ilave ederek kaşık veya spatula ile elimiz değmeden hamuru karıştıralım. Gayet cıvık, yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurun üzerine streç film kapatıp, sıcak bir ortamda 25-30 dakika bekletip mayalansın.
- Ben balkona güneşe koydum daha çabuk mayalandı.
- Tavaya bol sıvı yağ koyup, yağ ısındıktan sonra, hamurdan kaşık ile alarak kızgın yağa bırakalım, kaşık sırtı ile hamurun üzerine basarak yayalım.
- Pişileri iki yüzlü kızartıp havlu kağıt üzerine alalım. Hamurun hepsi bitene kadar aynı işlemi uygulayarak bitirelim. Sıcak sıcak kahvaltıda servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder