Meyveli Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 10 tane kadar çilek
- 5/6 kiraz
- 1/2 (yarım) adet kayısı
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Krema için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Meyveli Milföy Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce kremasını hazırlayalım. Küçük bir tencereye vanilya hariç krema için yazdığım tüm malzemeleri ilave edip homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Koyulaşıp göz göz olunca ocağı kapatıp vanilyayıda ekleyip soğuması için kenarına alalım.
- Üzerinin kabuk tutmaması için streç film ile kapatalım.
- Milföy hamurları biraz yumuşadıktan sonra 8 parçaya bölelim 4 tanesini pet şişe kapağı ile yuvarlak keselim alta gelen parçaya çatalla delikler açalım.
- Parçaları üst üste koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim.
- Meyveleri istediğimiz şekilde dilimleyip hazırlayalım.
- Fırından aldığımız milföyleri ilk sıcağı çıktıktan sonra kremayı sıkma torbasına alıp milföylerin ortasına sıkalım üzerini meyvelerle süsleyip dilediğimiz gibi servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder