7 Haziran 2023 Çarşamba

Kavrulmuş Unlu Kat Kat Katmer Tarifi

 

Kavrulmuş Unlu Kat Kat Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su 250ml
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı varsa zeytin yağı yoksa sıvı yağ
  • Yeteri kadar un ele yapışmayan bir hamur olucak yaklaşık 2.5 su bardağı kadar

İçi için

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı un

Arası için

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Kavrulmuş Unlu Kat Kat Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yoğurma kabına hamur malzemelerini alalım yoğuralım.
  • Üzerine bir bez örtüp dinlendirelim 10 dk yeticektir.
  • Bu arada tereyağını tavamıza alalım eriyince unumuzu ilave edelim 5 dk kadar kavuralım un kokusu kalmasın.
  • Sonra aralara sürücemiz yağımızı eritelim.
  • İçine sıvı yağı ilave edelim ocağın altını kapatalım.
  • Hamurumuzu 2 beze yapalım az un serpelim tezgaha aça bildiğimiz kadar açalım.
  • Ortasına bir kase kapatalım aralıklı keselim hamurumuzu rast gele resime bakabilirsiniz.
  • Sonra kaseyi alalım her yerini yağlıyalım ve kavrulmuş unun yarısını serpelim her bir parçayı bir birinin üstüne gelicek şekilde ortaya kapatalım.
  • Sonra kenarlarını elimize düzeltim yuvarlak şekil verelim.
  • Üzerine yağımızdan sürelim üzerine streç veya poşetle kapatalım.
  • Dolaba koyalım.
  • Dileğimiz zaman tavayı az yağlayıp tabakta biraz elimizle bastırıp hamurumuzu arkalı önlü pişirelim.
  • Dileyen buzluğa da atabilir istediği zaman pişirir bekledikçe güzel olur tabi ki acilse hemen de pişirebilirsiniz. Benim vaktim vardı dolaba attım sonra pişirdim deniyecek olanlara afiyet olsun.
  • Not altı üzeri hafif kızardıkdan sonra altını iyice kısın içi de güzel pişsin bir kaç kez alt üst edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder