Kavrulmuş Unlu Kat Kat Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su 250ml
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı varsa zeytin yağı yoksa sıvı yağ
- Yeteri kadar un ele yapışmayan bir hamur olucak yaklaşık 2.5 su bardağı kadar
İçi için
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı un
Arası için
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kavrulmuş Unlu Kat Kat Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce yoğurma kabına hamur malzemelerini alalım yoğuralım.
- Üzerine bir bez örtüp dinlendirelim 10 dk yeticektir.
- Bu arada tereyağını tavamıza alalım eriyince unumuzu ilave edelim 5 dk kadar kavuralım un kokusu kalmasın.
- Sonra aralara sürücemiz yağımızı eritelim.
- İçine sıvı yağı ilave edelim ocağın altını kapatalım.
- Hamurumuzu 2 beze yapalım az un serpelim tezgaha aça bildiğimiz kadar açalım.
- Ortasına bir kase kapatalım aralıklı keselim hamurumuzu rast gele resime bakabilirsiniz.
- Sonra kaseyi alalım her yerini yağlıyalım ve kavrulmuş unun yarısını serpelim her bir parçayı bir birinin üstüne gelicek şekilde ortaya kapatalım.
- Sonra kenarlarını elimize düzeltim yuvarlak şekil verelim.
- Üzerine yağımızdan sürelim üzerine streç veya poşetle kapatalım.
- Dolaba koyalım.
- Dileğimiz zaman tavayı az yağlayıp tabakta biraz elimizle bastırıp hamurumuzu arkalı önlü pişirelim.
- Dileyen buzluğa da atabilir istediği zaman pişirir bekledikçe güzel olur tabi ki acilse hemen de pişirebilirsiniz. Benim vaktim vardı dolaba attım sonra pişirdim deniyecek olanlara afiyet olsun.
Not altı üzeri hafif kızardıkdan sonra altını iyice kısın içi de güzel pişsin bir kaç kez alt üst edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder