7 Haziran 2023 Çarşamba

Biberli Ekmek (Biberli Poğaça) Tarifi

 

Biberli Ekmek (Biberli Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 5,5 su bardağı un

Biberli sosu için

  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy kapya biber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Biberli Ekmek (Biberli Poğaça) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un ve tuz dışındaki tüm malzemeler yoğurma kanına alınarak karıştırılıp kontrollü un ve tuz eklenip yoğrularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • 45 dakika oda ısısında üzeri kapalı mayalanmaya bırakılır.
  • Sosu için ince doğranmış soğan, ince doğranmış biber ve sıvı yağ tavaya alınıp ocakta kavrulup biber ve domates salçası eklenip karıştırılarak salçanın kokusu çıkıncaya kadar tekrar kavrulup baharatları eklenip son kez 1 dakika daha kavrulup soğumaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak şekil verip avucumuzda hafif bastırılarak çok ince olmayacak şekilde inceltilip yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyulup bir tatlı kaşığı sos eklenip kaşığın tersiyle hafif bastırılarak sos sürülür.
  • Tüm hamur bu şekilde hazırlanıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü altı kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder