Kayseri Yağlaması ️Yok Böyle Bir Lezzet! Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Maydanoz
Kayseri Yağlaması ️Yok Böyle Bir Lezzet! Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına; su, süt, maya ve şekeri alıp karıştıralım. Ardında sıvı yağı ekleyelim karıştıralım. Son olarak tuz ve unu kontrollü ekleyerek karıştıralım.
- Hamurumuz kıvam almaya başlayınca tezgaha biraz un serpelim ve hamurumuzu tezgaha alıp 5 dakika yoğuralım.
- Ardından yoğurma kabına hamurumuzu alalım üzerini kapatıp oda sıcaklığında 30 dakika bekletelim.
- O sırada harcımızı hazırlayalım. Uygun bir tavaya sıvı yağ ve kıymamızı alıp kavuralım.
- Suyunu çektikten sonra küçük küçük doğradığımız soğan ve biberleri ekleyelim. Soğan ve biberler iyice ölünce rendelediğimiz domates ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekleyelim.
- Ardından salça, tuz, baharatlarını ve suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Beklettiğimiz hamurumuzun havasını alarak tezgaha alalım 12 eşit parçaya ayıralım.
- Biraz un serpip merdane yardımıyla hamurlarımızı açalım temiz bir bezin üzerine açtığımız hamurları alalım.
- Uygun bir tavayı ocağa alalım tava ısınınca hamurlarımızın 2 tarafını kızartıp bezin üzerine alıp üstlerini kapatalım. Tüm hamurlar bitince pişen harcımızı ocaktan alalım.
- Pişen hamurumuzu ortadan katlayıp harcın içine batıralım ve kenarlarını ıslatalım. Servis tabağına serelim üzerine 2 yemek kaşığı harcımızdan koyup yayalım.
- Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Kalan harcımızı üzerine bolca yayalım.
- Hazırladığımız sarımsak ve tuzlu yoğurdumuzu üzerine dökelim ve maydanoz serpelim. İstediğiniz gibi servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder