24 Haziran 2023 Cumartesi

Kayseri Yağlaması ️Yok Böyle Bir Lezzet! Tarifi

 

Kayseri Yağlaması ️Yok Böyle Bir Lezzet! Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

    Kayseri Yağlaması ️Yok Böyle Bir Lezzet! Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına; su, süt, maya ve şekeri alıp karıştıralım. Ardında sıvı yağı ekleyelim karıştıralım. Son olarak tuz ve unu kontrollü ekleyerek karıştıralım.
  • Hamurumuz kıvam almaya başlayınca tezgaha biraz un serpelim ve hamurumuzu tezgaha alıp 5 dakika yoğuralım.
  • Ardından yoğurma kabına hamurumuzu alalım üzerini kapatıp oda sıcaklığında 30 dakika bekletelim.
  • O sırada harcımızı hazırlayalım. Uygun bir tavaya sıvı yağ ve kıymamızı alıp kavuralım.
  • Suyunu çektikten sonra küçük küçük doğradığımız soğan ve biberleri ekleyelim. Soğan ve biberler iyice ölünce rendelediğimiz domates ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekleyelim.
  • Ardından salça, tuz, baharatlarını ve suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Beklettiğimiz hamurumuzun havasını alarak tezgaha alalım 12 eşit parçaya ayıralım.
  • Biraz un serpip merdane yardımıyla hamurlarımızı açalım temiz bir bezin üzerine açtığımız hamurları alalım.
  • Uygun bir tavayı ocağa alalım tava ısınınca hamurlarımızın 2 tarafını kızartıp bezin üzerine alıp üstlerini kapatalım. Tüm hamurlar bitince pişen harcımızı ocaktan alalım.
  • Pişen hamurumuzu ortadan katlayıp harcın içine batıralım ve kenarlarını ıslatalım. Servis tabağına serelim üzerine 2 yemek kaşığı harcımızdan koyup yayalım.
  • Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Kalan harcımızı üzerine bolca yayalım.
  • Hazırladığımız sarımsak ve tuzlu yoğurdumuzu üzerine dökelim ve maydanoz serpelim. İstediğiniz gibi servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder