Kemik Suyu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- İlikli kemik (dana koyun kuzu hangisi olursa)
- 1 adet soğan
- 4 tane defne yaprağı
- 4 diş sarımsak
- 9-10 tane tane karabiber
- 1 kereviz sapı ve yaprağı (şart degil)
- 1 yemek kaşığı sirke
Kemik Suyu Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kemikleri tencereye alalım ,üzerine 3-4 parmak geçecek kadar kaynar su koyalım.
- Sirke ,tane biber, defne yaprağı, 1 kereviz sapı ve yaprağı, karabiber ,sarımsak soğanı da ekleyip orta ateşte tam kaynamaya başlayınca altını iyice kısalım.
- Mum ışığı olacak fokur fokur kaynamaması gerekiyor böyle baloncuk baloncuk kaynayacak❗ Hızlı kaynarsa vitamin değeri düşer.
- Kapağını kapatalım, 8 saat kaynadıktan sonra ilk sıcaklığı gidince varsa kemiğin içindeki iliği çıkarıp bir kaba alalım.
- kemikleri atalım tenceredeki suyu bir süzgeçten bir tencereye süzelim.
- Ayırdığımız ilikleri ekleyip soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca üzerinde bir yağ tabakası olacaktır onu bir kaşıkla kırıp et suyuna karıştırıp karton yada plastik bardaklara doldurup bardakları bir tepsiye dizelim.
- Buzluğa koyalım, donunca bardakların hepsini bir posete koyup buzlukta muhafaza edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder