24 Haziran 2023 Cumartesi

Kemik Suyu Yapımı Tarifi

 

Kemik Suyu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • İlikli kemik (dana koyun kuzu hangisi olursa)
  • 1 adet soğan
  • 4 tane defne yaprağı
  • 4 diş sarımsak
  • 9-10 tane tane karabiber
  • 1 kereviz sapı ve yaprağı (şart degil)
  • 1 yemek kaşığı sirke

    Kemik Suyu Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kemikleri tencereye alalım ,üzerine 3-4 parmak geçecek kadar kaynar su koyalım.
  • Sirke ,tane biber, defne yaprağı, 1 kereviz sapı ve yaprağı, karabiber ,sarımsak soğanı da ekleyip orta ateşte tam kaynamaya başlayınca altını iyice kısalım.
  • Mum ışığı olacak fokur fokur kaynamaması gerekiyor böyle baloncuk baloncuk kaynayacak❗ Hızlı kaynarsa vitamin değeri düşer.
  • Kapağını kapatalım, 8 saat kaynadıktan sonra ilk sıcaklığı gidince varsa kemiğin içindeki iliği çıkarıp bir kaba alalım.
  • kemikleri atalım tenceredeki suyu bir süzgeçten bir tencereye süzelim.
  • Ayırdığımız ilikleri ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca üzerinde bir yağ tabakası olacaktır onu bir kaşıkla kırıp et suyuna karıştırıp karton yada plastik bardaklara doldurup bardakları bir tepsiye dizelim.
  • Buzluğa koyalım, donunca bardakların hepsini bir posete koyup buzlukta muhafaza edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder