Kolayca Açılan Hamuruyla Çıtır Çıtır Cevizli Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Hamuru açmak için;
- Bolca nişasta
Arası için;
- Yeteri kadar ceviz
- 300 gram eritilip köpüğü alınmış tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- Toz fıstık
Kolayca Açılan Hamuruyla Çıtır Çıtır Cevizli Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılıp kontrollü un eklenerek iyice yoğurulup yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur 13 eşit bezelere bölünür ve hafif nişasta serpilip tüm bezeler tek tek servis tabağı boyutunda açılır.
- Açtığımız bezelerin bir birine yapışmaması için aralara dolap poşeti serilerek üst üste koyulup hava almayacak şekilde kapatılıp en az iki saat vaktiniz varsa bir gece dolapta bekletilir.
- Cevizler robottan çekilerek iç harcı hazırlanır.
- Dolapta bekleyen hamurlar tek tek nişasta serpilerek yeteri kadar açılır ve bolca ceviz serpilip oklavaya rulo şeklinde sarılıp daha sonra ortaya büzüştürülerek oklavadan çıkartılıp tepsiye yerleştirilir.
- Bu şekilde tüm hamur bitinceye kadar hazırlayıp tepsiye yerleştirip bıçakla dilediğimiz büyüklükte dilimlenir.
- Tereyağ eritilip köpüğü alınıp sıvı yağ eklenip karıştırılıp mutlaka yağı ılıtıp tatlının üzerine her yerine gelecek şekilde gezdiriyoruz.
- 180 derece fırında kontrollü iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Şerbeti için su ve şeker ocakta kaynamaya bırakılıp kaynadıktan sonra limon eklenip en az 20- 25 dakika kaynatılır.
- İlk sıcağı çıkan tatlıya sıcak şerbet dökülür.
- Şerbetini çeken tatlı toz fıstıkla süslenip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder