27 Haziran 2023 Salı

Kolayca Açılan Hamuruyla Çıtır Çıtır Cevizli Burma Baklava Tarifi

 

Kolayca Açılan Hamuruyla Çıtır Çıtır Cevizli Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Hamuru açmak için;

  • Bolca nişasta

Arası için;

  • Yeteri kadar ceviz
  • 300 gram eritilip köpüğü alınmış tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • Toz fıstık

    Kolayca Açılan Hamuruyla Çıtır Çıtır Cevizli Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılıp kontrollü un eklenerek iyice yoğurulup yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamur 13 eşit bezelere bölünür ve hafif nişasta serpilip tüm bezeler tek tek servis tabağı boyutunda açılır.
  • Açtığımız bezelerin bir birine yapışmaması için aralara dolap poşeti serilerek üst üste koyulup hava almayacak şekilde kapatılıp en az iki saat vaktiniz varsa bir gece dolapta bekletilir.
  • Cevizler robottan çekilerek iç harcı hazırlanır.
  • Dolapta bekleyen hamurlar tek tek nişasta serpilerek yeteri kadar açılır ve bolca ceviz serpilip oklavaya rulo şeklinde sarılıp daha sonra ortaya büzüştürülerek oklavadan çıkartılıp tepsiye yerleştirilir.
  • Bu şekilde tüm hamur bitinceye kadar hazırlayıp tepsiye yerleştirip bıçakla dilediğimiz büyüklükte dilimlenir.
  • Tereyağ eritilip köpüğü alınıp sıvı yağ eklenip karıştırılıp mutlaka yağı ılıtıp tatlının üzerine her yerine gelecek şekilde gezdiriyoruz.
  • 180 derece fırında kontrollü iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Şerbeti için su ve şeker ocakta kaynamaya bırakılıp kaynadıktan sonra limon eklenip en az 20- 25 dakika kaynatılır.
  • İlk sıcağı çıkan tatlıya sıcak şerbet dökülür.
  • Şerbetini çeken tatlı toz fıstıkla süslenip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder