17 Haziran 2023 Cumartesi

Kremalı Çıtır Baklava (Şerbetli Veya Şerbetsiz) Tarifi

 

Kremalı Çıtır Baklava (Şerbetli Veya Şerbetsiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-12adet hazır baklava yufkası
  • 100 gram eritilmiş soğumuş tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker

Kreması için;

  • 1 lt süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tozşeker (yarım bardak artırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un +2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Krema soğuduktan sonra içine;

  • 1 paket kremşanti
  • Yarım çay bardağı soğuk süt (ihtiyaç olursa

    Kremalı Çıtır Baklava (Şerbetli Veya Şerbetsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremayı hazırlayalım tencereye un nişasta tozşekeri yumurta sarısı ve sütü alalım orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin karıştırın, ocaktan alın.
  • Streç kremaya değecek şekilde üstünü kapatın soğuyunca mikserle çırpın sonra toz kremşantiyi ilave edin ve mikserle yine çırpın çok koyu olursa azar azar soğuk süt ilave edip çırpın.
  • Kıvamını ayarlanınca baklava yufkası elinizle parçalara bölün eritilmiş tereyağı üzerine dökün her tarafına eşit şekilde yağ değmesi için elinize karıştırın tepsiye yayın.
  • Isıtılmış 180-190 derecede yufkalar kızarana kadar kızartın fırından alıp soğuduktan sonra elinizle veya çatalla ufalayın çekilmiş ceviz ve 1 paket vanilya ilave edin (vanilya yufkaların kokusunu alsın diye ekledim)
  • Dilediğiniz orta boy tepsiye ufalanmış yufkanın yarısını yayın kremayı yufkaların üzeri yavaşça dökün ve düzleyin kalan ufalanmış yufkaları kremanın üzerini kaplayın.
  • Üzerini streçle örtmeden buzdolabında 3-4 saat veya 1 gece dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı su küçük tencereye koyun 10 dk kaynasın şerbeti soğuk ve servis ederken kullanın 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder