Kremalı Çıtır Baklava (Şerbetli Veya Şerbetsiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 10-12adet hazır baklava yufkası
- 100 gram eritilmiş soğumuş tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı tozşeker
Kreması için;
- 1 lt süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı tozşeker (yarım bardak artırabilirsiniz)
- 1 su bardağı un +2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Krema soğuduktan sonra içine;
- 1 paket kremşanti
- Yarım çay bardağı soğuk süt (ihtiyaç olursa
Kremalı Çıtır Baklava (Şerbetli Veya Şerbetsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremayı hazırlayalım tencereye un nişasta tozşekeri yumurta sarısı ve sütü alalım orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin karıştırın, ocaktan alın.
- Streç kremaya değecek şekilde üstünü kapatın soğuyunca mikserle çırpın sonra toz kremşantiyi ilave edin ve mikserle yine çırpın çok koyu olursa azar azar soğuk süt ilave edip çırpın.
- Kıvamını ayarlanınca baklava yufkası elinizle parçalara bölün eritilmiş tereyağı üzerine dökün her tarafına eşit şekilde yağ değmesi için elinize karıştırın tepsiye yayın.
- Isıtılmış 180-190 derecede yufkalar kızarana kadar kızartın fırından alıp soğuduktan sonra elinizle veya çatalla ufalayın çekilmiş ceviz ve 1 paket vanilya ilave edin (vanilya yufkaların kokusunu alsın diye ekledim)
- Dilediğiniz orta boy tepsiye ufalanmış yufkanın yarısını yayın kremayı yufkaların üzeri yavaşça dökün ve düzleyin kalan ufalanmış yufkaları kremanın üzerini kaplayın.
- Üzerini streçle örtmeden buzdolabında 3-4 saat veya 1 gece dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- Dilerseniz 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı su küçük tencereye koyun 10 dk kaynasın şerbeti soğuk ve servis ederken kullanın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder