24 Haziran 2023 Cumartesi

Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tarifi

 

Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin veya tereyağı (yada yarı yarıya ikisinide kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta (sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (ortalama 6 su bardağı alıyor ama yinede kontrollü olarak ekleyin)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına yoğurt, süt, sıvı yağ, sirke, yumurta akı, şeker, tuz ve eritilmiş tereyağını koyup karıştırın daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar alıp ister bir aparat veya avuç içinizde düzeltip içerisine peynir koyup, kapatın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün susam serpip önceden ısıtılmış fırına atıp, 180 derecede 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder