Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin veya tereyağı (yada yarı yarıya ikisinide kullanabilirsiniz)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta (sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (ortalama 6 su bardağı alıyor ama yinede kontrollü olarak ekleyin)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yoğurt, süt, sıvı yağ, sirke, yumurta akı, şeker, tuz ve eritilmiş tereyağını koyup karıştırın daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar alıp ister bir aparat veya avuç içinizde düzeltip içerisine peynir koyup, kapatın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün susam serpip önceden ısıtılmış fırına atıp, 180 derecede 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder