Mantar Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ /margarin (oda ısısında yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri (200ml)
- 2 su bardağı nişasta (400ml)
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 boş soda şişesi yada krema duyu
Mantar Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına un hariç diğer malzemeler koyularak karıştırılır.
- Unu azar azar ekleyerek yoğuralım ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım elimiz ile yuvarlayarak şekillendirelim fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
- Tabak yada kaseye kakaoyu koyalım soda şişesinin ucu yada pasta kreme duyunun yuvarlak bölümünü kakaoya batırıp tepsiye yerleştirdiğimiz kurabiyelerin üzerine bastırarak mantar şekli verilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
- Kurabiyeleri pişirdikten sonra soğumasını beklemeden elimizle tutmayalım henüz sıcakken dağılabilir.
- Soğuduktan sonra servis tabağına yerleştirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder