28 Haziran 2023 Çarşamba

Muhammara Nasıl Yapılır?

 

Muhammara Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 6 adet kapya biber
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Muhammara Nasıl Yapılır?

  • Muhammara için öncelikle fırın tepsisine ızgaraları yerleştirelim.
  • Kapya biberlerimizin üzerine bıçakla delikler açarak tepsiye dizelim.
  • Biberlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında, fanlı üst ızgara ayarında 20 dakika kadar közleyelim.
  • Biberlerimiz közlenirken bayat ekmeklerimizi ufalayalım.
  • Közlenen biberlerimizin kabuklarını soyalım ve rondodan geçirelim. Ardından karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, bayat ekmek, ceviz, kimyon, karabiber, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan muhammarayı servis tabağına alalım. Maydanoz ve ceviz kırıkları ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder