28 Haziran 2023 Çarşamba

Oklavasız Kat Kat Kıyır Kıyır Pratik Midye Baklava Tarifi

 

Oklavasız Kat Kat Kıyır Kıyır Pratik Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke (Elma veya üzüm sirkesi)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı +iki yemek kaşığı un

Açmak için:

  • Nişasta (Buğday veya mısır nişastası) ben mısır nişastası kullandım.

Üzeri için:

  • 60 gram tereyağ (2 yemek kaşığı )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçi için:

  • Ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Su bardağı ölçüm 200 ml
Çay bardağı ölçüm 125 ml 

Oklavasız Kat Kat Kıyır Kıyır Pratik Midye Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetini yapıp soğumaya bırakalım.
  2. Uygun bir tencereye şeker, su ve bir dilim limonu ekleyip orta ateşte 20 dakika kaynatalım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. Yoğurma kabına bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı hamur yoğuralım.
  4. Hamuru 12 eşit parçaya bölerek beze haline getirelim.
  5. Bezelerin üzerini örtüp 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  6. Her bir bezeyi nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  7. En üsteki hamur hariç aralarına nişasta serperek üst üste gelecek şekilde yerleştirelim.
  8. Üzerini streç filmle kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakalım.
  9. Dinlenen hamuru nişasta kullanmadan fırın tepsisi büyüklüğünde açalım.
  10. Açarken 2-3 kere ters düz çevirelim altı üste getirelim ki eşit açalım.
  11. Açtığımız hamuru sıkıca rulo şeklinde saralım ve 1’er parmak genişliğinde keselim.
  12. Kestiğimiz parçaları parmak uçlarımızla hafif bastırarak açalım daha sonra merdane ile avuç içi kadar açıp, ceviz içi koyalım.
  13. Kenarlarını hafif bastırarak kapatalım.
  14. Hamur bitinceye kadar bu işlemi devam edelim.
  15. Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz tatlıların üzerine eritip üzerinin köpüğü alınmış tereyağ sıvı yağ karışımını sürelim.
  16. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kızarana kadar pişirelim.
  17. Fırından çıkarttığımız ilk sıcağı çıkan tatlımıza soğuk şerbeti heryerini gelecek şekilde gezdirelim.
  18. 3-4 saat dinlendirelim. Vaktiniz varsa 1 gece beklerse çok daha güzel şerbetini çekiyor. Afiyet olsun🤤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder