Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane muz (dilerseniz başka meyve de kullanabilirsiniz)
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 bardak un
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay bardağı ılık su
Kreması için;
- 500 ml süt (2,5 su bardağı)
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurtaları ve şekeri bir kaba alın. Şeker eriyip yumurta iyice kabarana kadar çırpın. 1 çay bardağı ılık suyu ilave edin. Unu eleyerek karışıma ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek homojen bir kıvam elde edin.
- Yağlanmış veya fırın kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine kek harcını dökün. Bir kaç defa tepsiyi yere vurup içindeki kabarcıkları çıkararak kekin eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. (pişip pişmediğini kürdanla kontrol edebilirsiniz. ) keki soğumaya bırakın.
- Krema için; bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ekleyin ve tüpte çırpın. Göz göz olunca ocaktan alıp içine kremşanti, vanilya ve tereyağını ekleyerek çırpın (krema çok katı olmayacak, eğer katı olursa bu aşamada biraz süt ekleyebilirsiniz)
- Soğuyan keki 8 eşit parçaya bölün. Muzları da ortadan ikiye keserek dört dilime bölün.
- Kek parçalarının üzerine önce kremayı sürüp bir dilim muz koyun ve rulo şeklinde sarın.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Dolapta en az 2 saat dinlendirin. Afiyet olsun.
Not:Bu tarifi dilim rulo pasta olarak yaptım. Fakat dilerseniz siz keki bölmeden tek seferde rulo şeklinde sararakta yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder