Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram bitter ya da sütlü çikolata
- 1 su bardağı buzlu su (200 ml)
Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt, şeker, yumurta sarıları kakao ve un alınıp karıştırılır.
- Ocağa alınıp sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
- Koyulaşınca üzerine tereyağı ve çikolata eklenip eriyene kadar karıştırmaya devam edilir. Tamamen eridikten sonra ocaktan alınıp daha kolay soğuması için başka bir kaba aktarılır.
- Arada sırada karıştırılarak oda ısısına gelmesi sağlanır.
- Oda ısısına gelen tatlının üzerine 1 su bardağı buzlu su eklenip buzlar tamamen eriyinceye kadar güzelce çırpılır. Muhteşem kıvamıyla tatlımız hazır.
- Uygun kaplara paylaştırılır üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- İster hemen servis edebilir, isterseniz de 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder