6 Haziran 2023 Salı

Ballı Susamlı Çıtır Tavuk Tarifi

 

Ballı Susamlı Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk bonfile

Tavukların marinasyonu için;

  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz sarımsak
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı beyaz karabiber

Sos;

  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı susam yağı
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • Tavuklara eklemek için;

    • 1 yumurta akı
    • 2 yemek kaşığı nişasta

    Kızarmak için;

    • Sıvıyağ

    Üzerine;

    • Susam
    • Frenk soğanı / taze soğan

      Ballı Susamlı Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Bir karıştırma kabına soya sosu,susam yağı, şeker, toz sarımsak, karbonat ve karabiberi alıp karıştıralım.
    • Küp küp doğranmış tavuk bonfileyi bu kaba alıp bu şekilde tavukları 1 saat marine edelim.
    • Marinasyon süresi bitince tavuklara yumurta akı ve nişastasını ekleyip karıştıralım.
    • Tavukları önceden ısıtılmış sıvı yağda kızartıp bir tabağa alalım.
    • O sırada sosumuzu hazırlayalım. Sosu için;Soya sosu,susam yağı, ketçap, bal, sirke,su ve toz zencefili bir kapta karıştıralım.
    • Bu sosu wok tavaya alıp ısıtalım. Sos kaynayınca kızarttığımız tavukları tavaya alalım. Birlikte sosunu çektirerek pişirelim.
    • Sosu güzelce çekip tavukların üzerlerini kapladığında ocaktan alıp tabaklayalım.
    • Bol susam ve taze soğanla servis edelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder