Pofuduk Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Pofuduk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pofuduk kek için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrardan çırpalım.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve tüm malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
- Hazırladığımız kek harcını öncesinden yağlayıp unladığımız kek kalının içerisine boşaltalım.
- Önceden ısıttığımız 160 °C fırında 1 saat boyunca pişmeye bırakalım. Bu aşamada kontrollü olmalısınız. Kekinizin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz.
- Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra servis tabağına ters çevirelim. Kekinizin ters çevirmeden önce oda sıcaklığına geldiğinden emin olmalısınız.
- Oda sıcaklığına gelen keki servis tabağına ters çevirelim. Dilimleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder