2 Haziran 2023 Cuma

Pofuduk Kek Tarifi

 

Pofuduk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Pofuduk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pofuduk kek için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrardan çırpalım.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve tüm malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız kek harcını öncesinden yağlayıp unladığımız kek kalının içerisine boşaltalım.
  • Önceden ısıttığımız 160 °C fırında 1 saat boyunca pişmeye bırakalım. Bu aşamada kontrollü olmalısınız. Kekinizin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz.
  • Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra servis tabağına ters çevirelim. Kekinizin ters çevirmeden önce oda sıcaklığına geldiğinden emin olmalısınız.
  • Oda sıcaklığına gelen keki servis tabağına ters çevirelim. Dilimleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder