Porsiyonluk Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tutam ıspanak yaprağı (150 gram kadar)
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı un
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağ veya margarin
Arası için;
- 3 adet kivi
- 9 adet çilek
- 1 adet muz
Üzeri için;
- 50 gram beyaz çikolata
Porsiyonluk Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanak püresi için; ilk olarak yıkadığımız ıspanak yaprakları 1 paket vanilyayı rondoya alıp bir bardak sıvı yağ ekleyelim ve püre haline gelene kadar çekelim.
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp 5 dakika mikser ile çırpalım süt ve ıspanak püresini ilave edip tekrar çırpalım.
- Vanilya, kabartma tozu, unu ilave edip tekrar çırpalım, bu arada unu eleyerek ilave edelim fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye keki dökelim.
- 180 derece ısınan fırında 30 dakika kadar pişirelim ve soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Krema için; uygun bir tencereye yağ ekleyip eridikten sonra unu ilave edelim 2-3 dakika hızlıca çırpma teli ile karıştıralım şeker ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- Azar azar süt ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştıralım kısık ateşte 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım mikser ile 5 dakika çırpalım krema sakız kıvamına gelinceye kadar.
- Diğer tarafta soğuyan keki bardak ya da yuvarlak kalıpla keselim kalan parça kekleri de rondodan çekelim hazırlayalım.
- Köstebek pastaların üzerini kapatmak için kullanacağız elde ettiğimiz yuvarlak kekleri enlemesine bıçakla tekrar keselim.
- Önce biraz krema sonra minik minik doğradığımız meyveler tekrar krema alacak son olarak rondodan çektiğimiz kekler ile kremalı keklerin üzerini tamamen kapatalım.
- Hepsini bu şekilde hazırlayalım üzeri için benmari usulü eriyen çikolatayı poşete alalım ve küçük bir kesik atıp keklerin üzerine sıkalım. Minik köstebek pastalar servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder