24 Haziran 2023 Cumartesi

Sakallı/Saçaklı Poğaçalar (Yumuşacık) Tarifi

 

Sakallı/Saçaklı Poğaçalar (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5-3 su bardağı un

İçine;

  • Krem peynir

Üzerine;

  • Kaşar rendesi
  • Salam rendesi
  • Maydanoz

    Sakallı/Saçaklı Poğaçalar (Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle poğaça hamuru için bütün sıvı malzemeleri bir karıştırma kabına alıp maya ile karıştıralım. Şekerini ve tuzunu ekleyelim.
  • Ununu kontrollü olarak ekleyip hamuru güzelce toparlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Üzerine streç film çekerek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur mayalanınca poğaçalara şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim, 15 dk da tepsi mayası yapalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırınlayalım. 170 c° fırında 30-35 dk kontrollü olarak üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Poğaçalarımız soğuyunca bıçakla yarıya kadar kesip içine krem peynir sürelim, kapatıp biraz da kesilen yere peynir sürelim.
  • Daha sonra peynirli yerlerini ister kıyılmış maydanoza, ister rendelenmiş kaşar peynirine, ister rendelenmiş salama bulayalım.
  • İşte poğaçalarımız servise hazır. Bu ölçüyle bir tepsi poğaça çıkıyor. (12 adet ) Ben büyük büyük yaptım, siz dilerseniz daha küçük boyutlarda yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder