Sakallı/Saçaklı Poğaçalar (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5-3 su bardağı un
İçine;
- Krem peynir
Üzerine;
- Kaşar rendesi
- Salam rendesi
- Maydanoz
Sakallı/Saçaklı Poğaçalar (Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle poğaça hamuru için bütün sıvı malzemeleri bir karıştırma kabına alıp maya ile karıştıralım. Şekerini ve tuzunu ekleyelim.
- Ununu kontrollü olarak ekleyip hamuru güzelce toparlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Üzerine streç film çekerek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanınca poğaçalara şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim, 15 dk da tepsi mayası yapalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırınlayalım. 170 c° fırında 30-35 dk kontrollü olarak üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Poğaçalarımız soğuyunca bıçakla yarıya kadar kesip içine krem peynir sürelim, kapatıp biraz da kesilen yere peynir sürelim.
- Daha sonra peynirli yerlerini ister kıyılmış maydanoza, ister rendelenmiş kaşar peynirine, ister rendelenmiş salama bulayalım.
- İşte poğaçalarımız servise hazır. Bu ölçüyle bir tepsi poğaça çıkıyor. (12 adet ) Ben büyük büyük yaptım, siz dilerseniz daha küçük boyutlarda yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder