25 Haziran 2023 Pazar

Sodalı Puf Börek Tarifi

 

Sodalı Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için;

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam

    Sodalı Puf Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için ocağa tavayı alalım. Üzerine sıvı yağı ekleyelim.
  • Yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  • Daha sonra haşladığımız ve çatalla ezdiğimiz patatesleri ekleyelim.
  • Baharatları da ekledikten sonra güzelce karıştıralım ve kavuralım.
  • Sosu için derin bir kase içerisinde maden suyu, yumurta akı ve sıvı yağı çırpalım.
  • Yufkalardan bir tanesini tezgaha alalım. Üzerine hazırladığımız sostan sürerek her yerine eşit bir şekilde yayalım.
  • 2. kat ve 3. kat yufkayı da yerleştirip sosladıktan sonra yufkalarımızı üçgenler olacak şekilde keselim.
  • Ardından üçgenlerin geniş kenarlarına patatesli harçtan yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
  • Şekillendirdiğimiz böreklerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra içerisine su haznesini yerleştirdiğimiz ve lezzet buharı ayarında ısıttığımız 180 °C fırında 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen sodalı puf böreklerimiz servise hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder