Pasta Kreması Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı süt (700 ml)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 50 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (75 gr
Pasta Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pasta kreması için uygun bir tencereye süt, yumurta sarıları, toz şeker ve nişastayı alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Ardından ocağı açalım ve krema kaynayıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamalısınız. Aksi halde dibi tutabilir.
- Koyulaşıp kaynayan kremamızı ocaktan alalım ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım.
- Üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Tereyağı eriyene kadar mikserle çırpalım.
- Yağ eridikten sonra kremanın tamamen soğuması için en az yarım saat bekletelim.
- İyice soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyerek son kez karıştıralım.
- Üzerine değecek şekilde streç film kapatalım ve oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırarak 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Kullanacağımız zaman üzerinden streç filmi çıkartıp bir kaç kere daha mikserle çırpalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder