Sırrı Sosunda Kızartma Tadında Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İç harcı için;
- 200 gram pastırma
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet domates
- 3 adet biber
Sosu için;
- 1, 5 su bardağı sıvı yağ
- 1 türk kahvesi fincanı su
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
- kalan sos
Sırrı Sosunda Kızartma Tadında Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı malzemeleri derin bir kapta doğranıp, karıştırılır.
- Sosu için; ayrı bir kapta tüm malzemeler eklenir ve güzelce çırpılır.
- Her bir yufka 4 parçaya bölünecek şekilde şekilde kesilir (yufka tek seferde kesme pratik bilgi olarak yufkalar üst üste dörde katlanır ve bıçakla görseldeki gibi kesilir. Görseldeki gibi tek hamlede kesilmiş olacaktır ☺️)
- Her parçaya sos ve iç harç konur ve sarılır (ben tek sardım ama iki kat da sarılabilir her kata sos sürelim bu şekil yapılacaksa)
- Sarılan börekler tepsiye dizilir ve üzerine artan sostan sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180’ fırınca alt üst kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder