26 Haziran 2023 Pazartesi

Sırrı Sosunda Kızartma Tadında Paçanga Böreği Tarifi

 

Sırrı Sosunda Kızartma Tadında Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

İç harcı için;

  • 200 gram pastırma
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet domates
  • 3 adet biber

Sosu için;

  • 1, 5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 türk kahvesi fincanı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzeri için;

  • kalan sos

    Sırrı Sosunda Kızartma Tadında Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı malzemeleri derin bir kapta doğranıp, karıştırılır.
  • Sosu için; ayrı bir kapta tüm malzemeler eklenir ve güzelce çırpılır.
  • Her bir yufka 4 parçaya bölünecek şekilde şekilde kesilir (yufka tek seferde kesme pratik bilgi olarak yufkalar üst üste dörde katlanır ve bıçakla görseldeki gibi kesilir. Görseldeki gibi tek hamlede kesilmiş olacaktır ☺️)
  • Her parçaya sos ve iç harç konur ve sarılır (ben tek sardım ama iki kat da sarılabilir her kata sos sürelim bu şekil yapılacaksa)
  • Sarılan börekler tepsiye dizilir ve üzerine artan sostan sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 180’ fırınca alt üst kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder