16 Haziran 2023 Cuma

Supangleli Tavuk Göğsü (Kaşık Kaşık Yedirten Lezzet) Tarifi

 

Supangleli Tavuk Göğsü (Kaşık Kaşık Yedirten Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Supangle için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 60 gram bitter tablet çikolata

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao

    Supangleli Tavuk Göğsü (Kaşık Kaşık Yedirten Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü hazırlamak için uygun bir tencereye tereyağı alıp eritin.
  • Üzerine unu koyup 3-4 dakika sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun.
  • Sütü ilave edin koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
  • Kaynayıp koyulaşınca şekeri ilave edip karıştırın.
  • Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Ocaktan alın ayrı bir kaseye alın üzerine streç film ile kapatıp soğumaya bırakın.
  • Bu arada spangleyi yapın. Bunun için tereyağı ve çikolata hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıp kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynayınca üzerine tereyağı ve çikolata ilave edip karıştırın ocaktan alın eriyene kadar iyice karıştırın.
  • Üzerine streç film örtüp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan tavuk göğsünü mikser ile 4-5 dakika iyice çırpın.
  • Oval veya başka bir borcama döküp yayın.
  • Borcamı tezgaha birkaç kere vurup içindeki hava baloncuklarını çıkarın.
  • Üzeri kabuk bağlayana kadar bekletin.
  • Aynı şekilde spangleyi de mikser ile iyice çırpıp tavuk göğsünün üzerine dökün.
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletip sonra üzerine kakao serpip kaşık ile slarak servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder