Supangleli Tavuk Göğsü (Kaşık Kaşık Yedirten Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Supangle için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 60 gram bitter tablet çikolata
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı kakao
Supangleli Tavuk Göğsü (Kaşık Kaşık Yedirten Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü hazırlamak için uygun bir tencereye tereyağı alıp eritin.
- Üzerine unu koyup 3-4 dakika sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun.
- Sütü ilave edin koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
- Kaynayıp koyulaşınca şekeri ilave edip karıştırın.
- Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Ocaktan alın ayrı bir kaseye alın üzerine streç film ile kapatıp soğumaya bırakın.
- Bu arada spangleyi yapın. Bunun için tereyağı ve çikolata hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıp kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca üzerine tereyağı ve çikolata ilave edip karıştırın ocaktan alın eriyene kadar iyice karıştırın.
- Üzerine streç film örtüp soğumaya bırakın.
- Soğuyan tavuk göğsünü mikser ile 4-5 dakika iyice çırpın.
- Oval veya başka bir borcama döküp yayın.
- Borcamı tezgaha birkaç kere vurup içindeki hava baloncuklarını çıkarın.
- Üzeri kabuk bağlayana kadar bekletin.
- Aynı şekilde spangleyi de mikser ile iyice çırpıp tavuk göğsünün üzerine dökün.
- Buzdolabında 3-4 saat bekletip sonra üzerine kakao serpip kaşık ile slarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder