Üçgen Pazı Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 bağ pazı
- 250 gram yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağından biraz fazla pirinç
- Yarım su bardağı iri bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pul biber
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kaynar su
Üçgen Pazı Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pazı yıkanır, üzerine kaynar su dökülüp yapraklar yumuşayana kadar bekletilir.
- İç harç için tüm malzemeler karıştırılır.
- Pazı yaprakları ortasındaki kalın damar çıkacak şekilde ikiye ayrılır.
- İçine kıymalı harç konulup muska şeklinde sarılır.
- Ayıklanan damarlı kısım tencerenin dibine yayılır.
- Üzerine sarmalar yerleştirilir.
- Hazırlanan sos tencerenin yarısından fazlasına gelecek şekilde ilave edilir.
- İç harç yumuşayana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder