10 Haziran 2023 Cumartesi

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

 

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 büyük kase bezelye (ben dondurulmuş kullandım
  • 1 büyük patates
  • 1 büyük havuç
  • 1 domates
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu

    Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ekleyip doğranmış soğanı kavuralım küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip bir iki tur karıştıralım.
  • Bezelyeyi, domatesi tuzunu ekleyip 1 su bardağından biraz fazla su ekleyerek pişirelim. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
  • En son karabiber ekleyip dereotuyla servis edelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder