Zeytinyağlı Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 büyük kase bezelye (ben dondurulmuş kullandım
- 1 büyük patates
- 1 büyük havuç
- 1 domates
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu
Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağı ekleyip doğranmış soğanı kavuralım küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip bir iki tur karıştıralım.
- Bezelyeyi, domatesi tuzunu ekleyip 1 su bardağından biraz fazla su ekleyerek pişirelim. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
- En son karabiber ekleyip dereotuyla servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder