10 Haziran 2023 Cumartesi

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet baget ekmek
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

    Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Donmuş baget ekmekleri 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim.
  • Ekmekler kızarırken oda sıcaklığındaki tereyağına, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar ve baharatları ekleyip karıştırdım.
  • Kızaran ekmekleri ortadan kesip aralarına hazırladığım harçtan sürdüm, hesap bu kadar çıtır çıtır enfes lezzetli ekmekler oldular 🤗
  • Baget ekmek yerine evdeki bayatlamaya başlayan ekmeklerinizi dilimleyip, yine hafif kizaracak şekilde fırınlayarak aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder