Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 adet baget ekmek
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Donmuş baget ekmekleri 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim.
- Ekmekler kızarırken oda sıcaklığındaki tereyağına, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar ve baharatları ekleyip karıştırdım.
- Kızaran ekmekleri ortadan kesip aralarına hazırladığım harçtan sürdüm, hesap bu kadar çıtır çıtır enfes lezzetli ekmekler oldular 🤗
- Baget ekmek yerine evdeki bayatlamaya başlayan ekmeklerinizi dilimleyip, yine hafif kizaracak şekilde fırınlayarak aynı işlemi uygulayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder