Bulgur Pilavı (Bol Şehriyeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı tel şehriye
- 2.5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tablet tavuk bulyon
- Kaynar su
Bulgur Pilavı (Bol Şehriyeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağları alıp ocakta erimeye bırakalım.
- Tel şehriyeyi ilave edip kızarana kadar kavuralım.
- Yıkanmış bulguru ilave edip biraz daha kavuralım.
- Tavuk bulyon ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynar suyunu koyup üzeri 2 parmak geçecek şekilde bırakalım ve altını kısıp ağzını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Pilav suyunu çekene kadar kapağını kapalı tutalım göz göz olunca ocaktan alalım ve dinlenmeye bırakalım daha sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder