9 Temmuz 2023 Pazar

Bulgur Pilavı (Bol Şehriyeli) Tarifi

 

Bulgur Pilavı (Bol Şehriyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 2.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tablet tavuk bulyon
  • Kaynar su

    Bulgur Pilavı (Bol Şehriyeli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağları alıp ocakta erimeye bırakalım.
  • Tel şehriyeyi ilave edip kızarana kadar kavuralım.
  • Yıkanmış bulguru ilave edip biraz daha kavuralım.
  • Tavuk bulyon ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  • Kaynar suyunu koyup üzeri 2 parmak geçecek şekilde bırakalım ve altını kısıp ağzını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Pilav suyunu çekene kadar kapağını kapalı tutalım göz göz olunca ocaktan alalım ve dinlenmeye bırakalım daha sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder