Burma Börek Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 50 gram tereyağ
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
Arası için;
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Açmak için;
- 3 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
İçi için;
- 5 tane büyük patates
- 1 tane küçük kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
Burma Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç diğer bütün malzemeleri alıp çırpma teli ile karıştıralım, azar azar un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım 24 eşit parçaya bölüp beze yapalım.
- Hazırladığımız bezeleri nişastaya bulayıp üzerine streç filmle örtüp en az 1 saat dinlendirelim.
- Bu arada iç harcı hazırlayalım bunun için patatesleri soyup doğradıktan sonra bir tencereye alıp üzerine su ilave edip, haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri pürüzsüz bir şekilde ezelim soğanı ince ince doğrayıp ilave edelim baharatları da ekledikten sonra güzelce karıştıralım arasına süreceğimiz.
- Tereyağı eritip, sıvı yağ ile karıştıralım ve açmak için kullanacağımız un, kabartma tozu, nişastayıda uygun bir kabın içinde karıştıralım.
- Dinlenen bezeyi hazırladığımız nişastalı karışımdan serperek 50-55 santim çapında açtığımız yufkayı oklava ya sarıp, iki elimizle ortada büzerek oklavadan çıkaralım.
- Büzgüyü tekrar geri açıp, görselde anlattığım gibi fırça yardımı ile yağ sürüp ortasına iç harcını koyalım ve elimizle burarak kıvıralım yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
- Bu şekilde bütün bezeleri hazırladıktan sonra kalan yağımızı fırça ile üzerine sürelim.
- 180 derece ısınan fırında altı üstü güzelce kızarıncaya dek pişirelim. Görseli ve lezzeti ile şahane bir börek deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder