Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( sarıları üzeri için)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 5,5 su bardağı un
Arası için;
- 150 gram margarin
İçi için;
- Beyaz peynir
Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına ılık süt su şeker ve mayayı alıp karıştıralım sıvı yağ ve tuz ekledikten sonra yavaş yavaş un ilave edip, elimizde ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Üzerini streç filmle kapatıp 35-40 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim mayalanan hamuru tezgaha alıp un serperek hafifçe yoğuralım.
- 11 eşit parçaya bölüp beze yapalım bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıp hazırlayalım oda ısısında iyice yumuşayan margarini açtığımız bezeye her tarafına gelecek şekilde sürelim.
- Diğer bezeyi üzerine yerleştirip tekrar margarin sürelim bu şekilde bütün bezeleri hazırlayalım yalnız en son üzerine koyduğumuz bezeye margarin sürmüyoruz.
- Sonra merdane ya da oklava yardımı ile 60 santim büyüklüğünde yuvarlak açalım 24 eşit parçaya keselim geniş tarafının ortasına bıçakla bir çizik atıp, peyniri koyup rulo şeklinde saralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye poğaçaları bu şekilde hazırlayıp yerleştirelim üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece ısınan fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder