3 Temmuz 2023 Pazartesi

Katmer Poğaça Tarifi

 

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta ( sarıları üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5,5 su bardağı un

Arası için;

  • 150 gram margarin

İçi için;

  • Beyaz peynir

    Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına ılık süt su şeker ve mayayı alıp karıştıralım sıvı yağ ve tuz ekledikten sonra yavaş yavaş un ilave edip, elimizde ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Üzerini streç filmle kapatıp 35-40 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim mayalanan hamuru tezgaha alıp un serperek hafifçe yoğuralım.
  • 11 eşit parçaya bölüp beze yapalım bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıp hazırlayalım oda ısısında iyice yumuşayan margarini açtığımız bezeye her tarafına gelecek şekilde sürelim.
  • Diğer bezeyi üzerine yerleştirip tekrar margarin sürelim bu şekilde bütün bezeleri hazırlayalım yalnız en son üzerine koyduğumuz bezeye margarin sürmüyoruz.
  • Sonra merdane ya da oklava yardımı ile 60 santim büyüklüğünde yuvarlak açalım 24 eşit parçaya keselim geniş tarafının ortasına bıçakla bir çizik atıp, peyniri koyup rulo şeklinde saralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye poğaçaları bu şekilde hazırlayıp yerleştirelim üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece ısınan fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder