Coconut Macarons Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta akı
- 1 su bardağı şeker
- 4.5 su bardağı hindistan cevizi (300 gr)
- 1 çimdik tuz
- 1 paket vanilya
Coconut Macarons Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın aklarına şeker ve tuzu ekleyip 7-8 dakika koyu bir kıvam alana kadar çırpın.
- Ardından içerisine vanilya ve hindistan cevizini ekleyip spatula ile havasını söndürmeden karıştırıp üzerini kapatıp buzdolabında en az yarım saat vaktiniz varsa 1 saat dinlendirin.
- Daha sonra dondurma kaşığı veya herhangi bir kaşıkla alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun, dilerseniz eliniz ile de yuvarlayabilirsiniz.
- Ardından görseldeki gibi üzerine çay bardağı ile bastırın yine dilerseniz üzerine bastırmadan şeklini yuvarlak olarak da bırakabilirsiniz.
- Hepsine şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 160° fırında 15 ile 20 dakika arası pişirin. Bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir. Kontrollü pişirin hızlı pişiyor yakmayın.
- Fırından çıkardıktan sonra dokunmayın dağılmasın.
- Tamamen soğuduktan sonra servis edin.
- Üzerini dilediğiniz çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder