Çilekli Kremalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya tarifi:
- 5 yumurta
- 1 tutam tuz
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker (130 gr)
- 9 yemek kaşığı un (100-110 gr)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
Kreması için:
- 400 ml krema
- 2 paket krema sertleştirici (Sahnestreif)
- 500 gram mascarpone
- 250 gram mager quark
- 1 vanilya
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (150 gr)
- 1 kg çilek
- 1 paket kırmızı pasta jölesi
- 150 gr iri parçalanmış kavrulmuş fındık
Eğer ki bu malzemeleri bulamıyorsanız pastacı kreması da kullanabilirsiniz
Çilekli Kremalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurtaları, şeker ve tuzu yaklaşık 8 dakika yüksek ayarda çırpın.
- Ardından kuru malzemeleri süzgeçten geçirerek kabarmış olan yumurtaya süzün ve çırpacak ile dikkatli bir şekilde karıştırın.
- 28 yada 30 cm lik kek kalıbına veya tepsiye yağlı kağıt serin ve kek hamurunu boşaltın önceden ısıtılmış fırında 180°’de yaklaşık 10-15 dakika üzere çok hafif kızaracak şekilde pişirin.
- Bu arada kremayı sertleştiği ile kıvam alıncaya kadar çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve en kısık ayarda karışacak şekilde çırpın.
- Çilekleri yıkayın ve 15 tanesini küçük küçük küpler kesin. Geri kalanları bütün şekilde büyüklüğüne göre üçe veya dörde bölün.
- Keki ortadan kesin çemberimiz varsa onu kullanın yoksa tepsiye tekrar yerleştirin.
- Kremadan 6-7 dolu kaşık ayırın gerisini küp küp doğranmış çilekler ile karıştırın.
- Kekin üzerine güzelce yayın ve üzerine diğer keki yerleştirin.
- Üzerine önce ayırdığınız kremayi sonra dilimlediginiz çilekleri yerleştirin, ve pişirmiş olduğunuz kırmızı pasta jölesini dağıtarak dökün.
- Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin ardından kalıbı çıkarın ve iki yemek kaşığı kremayı kenarlarına sürün.
- Arzu ederseniz bu şekil servis edebilirsiniz ben 150 gram file fındık kavurdum ve kenarlarına yapıştırdım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder