3 Temmuz 2023 Pazartesi

Çilekli Kremalı Pasta Tarifi

 

Çilekli Kremalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya tarifi:

  • 5 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker (130 gr)
  • 9 yemek kaşığı un (100-110 gr)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 400 ml krema
  • 2 paket krema sertleştirici (Sahnestreif)
  • 500 gram mascarpone
  • 250 gram mager quark
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (150 gr)
  • 1 kg çilek
  • 1 paket kırmızı pasta jölesi
  • 150 gr iri parçalanmış kavrulmuş fındık

Eğer ki bu malzemeleri bulamıyorsanız pastacı kreması da kullanabilirsiniz 

Çilekli Kremalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Keki için yumurtaları, şeker ve tuzu yaklaşık 8 dakika yüksek ayarda çırpın.
  2. Ardından kuru malzemeleri süzgeçten geçirerek kabarmış olan yumurtaya süzün ve çırpacak ile dikkatli bir şekilde karıştırın.
  3. 28 yada 30 cm lik kek kalıbına veya tepsiye yağlı kağıt serin ve kek hamurunu boşaltın önceden ısıtılmış fırında 180°’de yaklaşık 10-15 dakika üzere çok hafif kızaracak şekilde pişirin.
  4. Bu arada kremayı sertleştiği ile kıvam alıncaya kadar çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve en kısık ayarda karışacak şekilde çırpın.
  5. Çilekleri yıkayın ve 15 tanesini küçük küçük küpler kesin. Geri kalanları bütün şekilde büyüklüğüne göre üçe veya dörde bölün.
  6. Keki ortadan kesin çemberimiz varsa onu kullanın yoksa tepsiye tekrar yerleştirin.
  7. Kremadan 6-7 dolu kaşık ayırın gerisini küp küp doğranmış çilekler ile karıştırın.
  8. Kekin üzerine güzelce yayın ve üzerine diğer keki yerleştirin.
  9. Üzerine önce ayırdığınız kremayi sonra dilimlediginiz çilekleri yerleştirin, ve pişirmiş olduğunuz kırmızı pasta jölesini dağıtarak dökün.
  10. Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin ardından kalıbı çıkarın ve iki yemek kaşığı kremayı kenarlarına sürün.
  11. Arzu ederseniz bu şekil servis edebilirsiniz ben 150 gram file fındık kavurdum ve kenarlarına yapıştırdım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder