5 Temmuz 2023 Çarşamba

Evde Soğuk Baklava Tarifi

 

Evde Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Baklava için;

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Arası için;

  • Ceviz içi

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Sütlü çikolata rendesi

    Evde Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su ile 2 su bardağı şeker kaynatılıp soğumaya alınır.
  • Yufkaları büyük dikdörtgen bor camda yaptım siz yaptığınız tepsi ölçüsünde yufkaları keserseniz kat kat kenarlar üst üste gelmez.
  • Tereyağ eritilir üzerindeki köpük alınıp içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir.
  • Borcam altı yağlanıp ilk kat yufka konur, sırayla aralarına yağ sürüp yufkaların adetine göre 2 eşit parçaya bölüp, arasına cevizleri döktüm.
  • Kalan yufkaları yağ sürerek son yaprağa kadar dizdim üzerine tekrar tereyağ sürülür dilimlenir.
  • 170 derecede 45 dakika kadar pişirdim üzeri kızarınca fırından çıkarıp 5 10 dakka beklettikten sonra şerbetimizi döküyoruz.
  • Not:Ben taze inek sütüyle yaptığım için 1 su bardağı su ekledim ve çok sulu sevmediğim için toplam 2 su bardağıyla yaptım eğer sizde tatlıcılardaki gibi bol sütlü seviyorsanız 2 ölçü yapın şerbeti daha sütlü oluyor.
  • Soğutmaya aldığımız şerbetli tatlımızın üzerine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve kakao karıştırılıp serpilir en son çikolata rendelenip afiyetle yenir :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder