Evde Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Baklava için;
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Arası için;
- Ceviz içi
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Sütlü çikolata rendesi
Evde Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su ile 2 su bardağı şeker kaynatılıp soğumaya alınır.
- Yufkaları büyük dikdörtgen bor camda yaptım siz yaptığınız tepsi ölçüsünde yufkaları keserseniz kat kat kenarlar üst üste gelmez.
- Tereyağ eritilir üzerindeki köpük alınıp içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir.
- Borcam altı yağlanıp ilk kat yufka konur, sırayla aralarına yağ sürüp yufkaların adetine göre 2 eşit parçaya bölüp, arasına cevizleri döktüm.
- Kalan yufkaları yağ sürerek son yaprağa kadar dizdim üzerine tekrar tereyağ sürülür dilimlenir.
- 170 derecede 45 dakika kadar pişirdim üzeri kızarınca fırından çıkarıp 5 10 dakka beklettikten sonra şerbetimizi döküyoruz.
- Not:Ben taze inek sütüyle yaptığım için 1 su bardağı su ekledim ve çok sulu sevmediğim için toplam 2 su bardağıyla yaptım eğer sizde tatlıcılardaki gibi bol sütlü seviyorsanız 2 ölçü yapın şerbeti daha sütlü oluyor.
- Soğutmaya aldığımız şerbetli tatlımızın üzerine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve kakao karıştırılıp serpilir en son çikolata rendelenip afiyetle yenir :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder