Nişastalı Kurabiye (Asla Sertleşmez, Dağılmaz) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağından fazla nişasta (yavaş yavaş ekleyin)
Nişastalı Kurabiye (Asla Sertleşmez, Dağılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri un dahil ekledikten sonra son kısmına nişastayı bırakalım, hamuru yoğururken nişastayı yavaş yavaş ekleyelim.
- 2 su bardağı nişastadan sonra ben kaşık kaşık nişasta ekliyorum hamuru ele yapışmayan yumuşak bir kıvama getiriyorum, nişasta ölçüsü yazmadım çünkü herkesin margarini ve yumurta boyutuna göre değişir bu ölçü.
- Çok nisasta kullanırsanız da sert olabilir o yüzden yavaş yavaş yumuşacık bir kıvam elde etmek için bu doğru çözüm.
- Fırının fansız bölümünde yani alt üst çizgisi olan programında 180 derecede pişirelim üzerlerinin pembeleşmesine gerek yok piştiğini kurabiyenin alt kısmından anlayabilirsiniz.
- Alt kısmı biraz pembeleştiyse kurabiyemiz pişmiştir ister benim gibi ceviz büyüklüğünde top top ister üzerine biraz bastırarak yassı bir kurabiye elde edebilirsiniz. Ben yaklaşık 20 dakikada pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder