5 Temmuz 2023 Çarşamba

Nişastalı Kurabiye (Asla Sertleşmez, Dağılmaz) Tarifi

 

Nişastalı Kurabiye (Asla Sertleşmez, Dağılmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağından fazla nişasta (yavaş yavaş ekleyin)

    Nişastalı Kurabiye (Asla Sertleşmez, Dağılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemeleri un dahil ekledikten sonra son kısmına nişastayı bırakalım, hamuru yoğururken nişastayı yavaş yavaş ekleyelim.
  • 2 su bardağı nişastadan sonra ben kaşık kaşık nişasta ekliyorum hamuru ele yapışmayan yumuşak bir kıvama getiriyorum, nişasta ölçüsü yazmadım çünkü herkesin margarini ve yumurta boyutuna göre değişir bu ölçü.
  • Çok nisasta kullanırsanız da sert olabilir o yüzden yavaş yavaş yumuşacık bir kıvam elde etmek için bu doğru çözüm.
  • Fırının fansız bölümünde yani alt üst çizgisi olan programında 180 derecede pişirelim üzerlerinin pembeleşmesine gerek yok piştiğini kurabiyenin alt kısmından anlayabilirsiniz.
  • Alt kısmı biraz pembeleştiyse kurabiyemiz pişmiştir ister benim gibi ceviz büyüklüğünde top top ister üzerine biraz bastırarak yassı bir kurabiye elde edebilirsiniz. Ben yaklaşık 20 dakikada pişirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder