Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- ️3 boy patlıcan
- ️300 gr kıyma
- ️6 küçük domates (Ortadan bölünmüş üzeri için)
- ️2 soğan (Küçük doğranmış)
- ️1 diş sarımsak (Ezilmiş)
- ️1 yemek kaşığı salça
- ️Biraz maydanoz ve frenk soğanı (Doğranmış)
- ️1 çay bardağı su (100ml)
- ️1 tatlı kaşığı tatlı biber tozu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
️Sos:
- ️200 ml su
- ️2 yemek kaşığı domates salçası
Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yarım kabuğu soyup ortadan uzunlama ikiye ayırın.
- Üzerini bıçak ile çizgiler çizip bir fırça ile zeytinyağı gezdirin ve fırında 220 derecede 30 dakika pişirin.
- Ayrı bir tavada küçük doğranmış soğanlarımızı ve sarımsağımızı kavurup kıymayı ekliyorsunuz.
- Salçayı ve baharatları ekledikten sonra sosumuzu içine su döküp hafif ateşte pişiriyorsunuz.
- Fırında pişmiş olan patlıcanların ortasını çatal ile ezip kıyma harcımız ile dolduruyorsunuz.
- İsteğe bağlı domates ile süslüyorsunuz.
- Salça ve su karışımı sosu üzerine döküp 200°’de 30 dakikada fırında pişiriyorsunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder