3 Temmuz 2023 Pazartesi

Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • ️3 boy patlıcan
  • ️300 gr kıyma
  • ️6 küçük domates (Ortadan bölünmüş üzeri için)
  • ️2 soğan (Küçük doğranmış)
  • ️1 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • ️1 yemek kaşığı salça
  • ️Biraz maydanoz ve frenk soğanı (Doğranmış)
  • ️1 çay bardağı su (100ml)
  • ️1 tatlı kaşığı tatlı biber tozu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

️Sos:

  • ️200 ml su
  • ️2 yemek kaşığı domates salçası

    Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yarım kabuğu soyup ortadan uzunlama ikiye ayırın.
  • Üzerini bıçak ile çizgiler çizip bir fırça ile zeytinyağı gezdirin ve fırında 220 derecede 30 dakika pişirin.
  • Ayrı bir tavada küçük doğranmış soğanlarımızı ve sarımsağımızı kavurup kıymayı ekliyorsunuz.
  • Salçayı ve baharatları ekledikten sonra sosumuzu içine su döküp hafif ateşte pişiriyorsunuz.
  • Fırında pişmiş olan patlıcanların ortasını çatal ile ezip kıyma harcımız ile dolduruyorsunuz.
  • İsteğe bağlı domates ile süslüyorsunuz.
  • Salça ve su karışımı sosu üzerine döküp 200°’de 30 dakikada fırında pişiriyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder