Köz Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy domates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- Yaklaşık 1,5 -2 lt su
- 1 su bardağı süt
- Tuz
Servis için;
- Tereyağı ile kavrulmuş kıtır lavaş veya ekmek dilimleri
- Keten tohumu
- Yoğurt yada krema
Köz Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domates ile kuru soğanı 4 er parçaya ayırarak fırın tepsisine dizelim ve 200 derecede ızgara ayarında közleyelim.
- Derin bir çorba tenceresinde tereyağını eritelim. Tereyağı eriyince unu ekleyip kavuralım.
- Kavurduğumuz tereyağı ve unun içerisine közlenmiş domates ve soğanları ekleyelim.
- Karıştıra karıştıra birazcık kavuralım.
- Sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştıralım ve biraz daha kavuralım.
- Sıcak suyunu ekleyip yaklaşık 10 15 dk pişirelim. Suyunu kontrollü şekilde yavaş yavaş ekleyelim.
- 15 dk sonra çorabanın tuzunu ekleyip blendırdan geçirelim.
- En son sütünü ekleyip 10 dk daha katıştırarak pişirelim.
- Servis aşamasında üzerine tereyağı ile kavurduğumuz kıtır lavaş yada kıtır ekmek koyalım. Biraz da sulu yoğurt ya krema gezdirelim.
- En son keten tohumu serpelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder