Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram kadar ince ve uzun doğranmış tavuk bonfile
- Tuz
- Pul biber
- Toz kırmızıbiber
- Kimyon
- Kekik
- 1 yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 5 yemek kaşığı un (Silme)
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Doğranan tavuk eti ilk olarak tuz ve baharatlarla karıştırılır.
- Sonra yumurta, un, maden suyu, kabartma tozu ve karbonat eklenir. Tekrar karıştırılır, üzeri kapatılıp buzdolabında en az 1 saat bekletilir.
- Kızartmadan önce oda sıcaklığına gelmesi için buzdolabından 15-20 dakika kadar önce çıkarılır.
- Tavaya aldığımız sıvı yağ iyice ısındıktan sonra kızartmaya başlanır. (tavaya bir anda çokça malzeme ekleyip yağın ısısını düşürmemekte yarar var.)
- Kızartılan etler önce kağıt havlu üzerine alınır.
- Daha servis tabağında ketçap, mayonez ve acı sosla servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder