7 Temmuz 2023 Cuma

Tavuk Kalamar Tarifi

 

Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram kadar ince ve uzun doğranmış tavuk bonfile
  • Tuz
  • Pul biber
  • Toz kırmızıbiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • 1 yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 5 yemek kaşığı un (Silme)
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Doğranan tavuk eti ilk olarak tuz ve baharatlarla karıştırılır.
  • Sonra yumurta, un, maden suyu, kabartma tozu ve karbonat eklenir. Tekrar karıştırılır, üzeri kapatılıp buzdolabında en az 1 saat bekletilir.
  • Kızartmadan önce oda sıcaklığına gelmesi için buzdolabından 15-20 dakika kadar önce çıkarılır.
  • Tavaya aldığımız sıvı yağ iyice ısındıktan sonra kızartmaya başlanır. (tavaya bir anda çokça malzeme ekleyip yağın ısısını düşürmemekte yarar var.)
  • Kızartılan etler önce kağıt havlu üzerine alınır.
  • Daha servis tabağında ketçap, mayonez ve acı sosla servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder