Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
İç harcı için;
- 4 adet patates
- Tuz
- Tozbiber
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı soda
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım paket kabartma tozu
Patatesli Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce patatesleri haşlayıp iyice ezelim ve baharatları ekleyip karıştıralım. İsterseniz içine beyaz ya da kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz.
- Sosumuz için tüm malzemeleri bir kasede iyice çırpalım.
- İlk yufkamızı tezgaha serelim ve her yerine gelecek şekilde sosumuzdan sürelim.
- İkinci yufkayı da üzerine serelim ve ikinci yufkamızı da iyice soslayalım.
- İç harcımızı her yerine gelecek şekilde dağıtalım.
- Yufkaların her iki yanını içe doğru katlayalım.
- En uçtan başlayarak diğer uca doğru sıkıca saralım.
- Daha sonra bir parmak şeklinde böreğimizi kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve böreklerin üzerine artan sosumuzdan birer kaşık dökelim.
- Vaktimiz varsa buzdolabında bir iki saat bekletelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder