Yağlı Domatesli Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı su
- 1 kg. kıl biber
- 1 kg. domates
- 2 baş sarımsak
- 1,5-2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 adet küp şeker
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
Bardak ölçüsü 250 ml.
Yağlı Domatesli Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ sirke ve suyu alalım.
- Sıvı karışım kaynamaya başlayınca iri olarak hazırladığımız kıl biberi içerisine boşaltalım.
- Sadece 2 dakika pişirelim, fazla pişirmeyelim.
- Üzerine 1 kg rendelediğimiz domatesi dökelim.
- İki baş sarımsağını minik minik keserek ilave edelim.
- Tuzunu katalım yarım çay kaşığı limon tuzu ve şekeri ilave edip karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca tamamdır fazla kaynatmayalım biberler biraz diri kalsın.
- İsteye bağlı son olarak biraz da ince kıyım maydanoz katalım. Sıcak sıcak kavanozlara doldurup vakumlayalım.
- Yağlı domatesli biber turşumuz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder