Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi İçin Malzemeler
Mayası için;
- 1 paket maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 5,5 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
Diğer malzemeler;
- 1 bağ ıspanak (300 gr)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
Üzeri için;
- Çörek otu ve susam
Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce 1 adet yas mayayı ılık süt ve ılık su ile karıştıralım ve kabın içerisine alalım.
- Daha sonra toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip çırpalım.
- En sonunda unu ve baharatlarını ekleyerek tekrar çırpalım.
- Hamuru karıştırdıktan sonra 20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurun üzerine doğranmış sebzeleri ekleyip spatula ile güzelce karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcımızı dökelim ve eşit bir şekilde düzleyelim.
- En son üzerine çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.❗fırından fırına farklılık gösterebilir ❗.
- Dilimleyerek servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder