Dondurucuda Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 60 gr sütlü çikolata
Dondurucuda Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak mikserle çırpalım.
- Üzerine süt, sıvı yağ, elenmiş un, kakao, vanilya, kabartma tozu ekleyerek tekrar çırpalım.
- Hazır olan harcımızı pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın kaplarına paylaştıralım.
- Keklerimizi önceden ısıtılmış 160 °C fırında 45 dakika pişirelim.
- Oda sıcaklığına gelen keklerimizi çift kilitli dondurucu torbasına alalım. Kilitleyip dondurucuya kaldıralım.
- Dilediğimiz zaman keklerimizi dondurucudan alıp çözdürelim.
- Sosu için çikolata hariç diğer malzemeleri sos tenceresine alarak karıştıralım. Kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynayan sosumuzu ocaktan alarak sosun yarısını fırın kabının tabanına alalım.
- Kalan sosa sütlü çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra çikolatalı sosumuzu da kekimizin üzerine gezdirelim. Kekin sosu daha iyi çekmesi için kürdanla delikler açabilirsiniz.
- Sosunu güzelce çeken ıslak keklerimiz servise hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder