29 Ağustos 2023 Salı

Dondurucuda Islak Kek Tarifi

 

Dondurucuda Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 60 gr sütlü çikolata

    Dondurucuda Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına  yumurta ve toz şekeri alarak mikserle çırpalım.
  • Üzerine süt,  sıvı yağ, elenmiş un, kakao, vanilya, kabartma tozu ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Hazır olan harcımızı pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın kaplarına paylaştıralım.
  • Keklerimizi önceden ısıtılmış 160 °C fırında 45 dakika pişirelim.
  • Oda sıcaklığına gelen keklerimizi çift kilitli dondurucu torbasına alalım. Kilitleyip dondurucuya kaldıralım.
  • Dilediğimiz zaman keklerimizi dondurucudan alıp çözdürelim.
  • Sosu için çikolata hariç diğer malzemeleri sos tenceresine alarak karıştıralım. Kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynayan sosumuzu ocaktan alarak sosun yarısını fırın kabının tabanına alalım.
  • Kalan sosa sütlü çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
  • Daha sonra çikolatalı sosumuzu da kekimizin üzerine gezdirelim. Kekin sosu daha iyi çekmesi için kürdanla delikler açabilirsiniz.
  • Sosunu güzelce çeken ıslak keklerimiz servise hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder