2 Eylül 2023 Cumartesi

Köz Patlıcanlı Fırında Köfte Tarifi

 

Köz Patlıcanlı Fırında Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sosu için

  • 1 adet soğan
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Köftesi için

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galete unu
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Kimyon

    Köz Patlıcanlı Fırında Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları ve biberi fırında közleyelim.
  • Daha sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve fırın kabına alalım.
  • Tencereye tereyağını koyalım üzerine küp küp doğradım soğanları ekleyelim biraz kavuralım.
  • Tuzunu ilave edelim.
  • Sonrasında onu ilave edip biraz da unla kavuralım.
  • Sütü de ekleyerek hızlıca karıştırıp kıvam almasını sağlayalım.
  • Daha sonra ocağı kapatalım ve beşamel sosu patlıcanların üzerine dökelim.
  • Karışımın üzerine kaşar peynir rendesini ilave edelim.
  • Yoğurma kabına köfte malzemelerini alalım galete ununu kontrollü ekleyelim ve köftemizi yoğuralım.
  • Köftenin şekli uzun uzun olacak.
  • Köfteleri şekillendirip yemeğimizin üzerine yerleştirelim.
  • Aralara ben domates koydum dilerseniz sizde koyabilirsiniz.
  • 200°’de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  • Daha sonra sıcak servis edelim ve çok lezzetli bir yemek oluyor deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder