Köz Patlıcanlı Fırında Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 1 adet kapya biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sosu için
- 1 adet soğan
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
Köftesi için
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galete unu
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Pulbiber
- Kekik
- Kimyon
Köz Patlıcanlı Fırında Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları ve biberi fırında közleyelim.
- Daha sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve fırın kabına alalım.
- Tencereye tereyağını koyalım üzerine küp küp doğradım soğanları ekleyelim biraz kavuralım.
- Tuzunu ilave edelim.
- Sonrasında onu ilave edip biraz da unla kavuralım.
- Sütü de ekleyerek hızlıca karıştırıp kıvam almasını sağlayalım.
- Daha sonra ocağı kapatalım ve beşamel sosu patlıcanların üzerine dökelim.
- Karışımın üzerine kaşar peynir rendesini ilave edelim.
- Yoğurma kabına köfte malzemelerini alalım galete ununu kontrollü ekleyelim ve köftemizi yoğuralım.
- Köftenin şekli uzun uzun olacak.
- Köfteleri şekillendirip yemeğimizin üzerine yerleştirelim.
- Aralara ben domates koydum dilerseniz sizde koyabilirsiniz.
- 200°’de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra sıcak servis edelim ve çok lezzetli bir yemek oluyor deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder