Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2,5 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su (530 ml)
- 1-1,5 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
- Daha sonra süzün ve kurulayın.
- Üzerine 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Yaglı kagıt serili fırın tepsisine aktarın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kızartın.
- Sıvıyağını tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
- Doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salçayı ekleyip kısa bir süre kavurduktan sonra küp doğranmış domatesleri ve kızartılmıs patlıcanları ekleyip soteleyin.
- Üzerine bulguru ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Suyu, tuz ve karabiber ekleyiin.
- Kaynamaya baslayınca kapağını kapatıp altını kısın ve yaklaşık 15-20 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
- Piştikten sonra 10 bekletin. Ardından servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder