2 Eylül 2023 Cumartesi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su (530 ml)
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz

    Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
  • Daha sonra süzün ve kurulayın.
  • Üzerine 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • Yaglı kagıt serili fırın tepsisine aktarın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kızartın.
  • Sıvıyağını tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Salçayı ekleyip kısa bir süre kavurduktan sonra küp doğranmış domatesleri ve kızartılmıs patlıcanları ekleyip soteleyin.
  • Üzerine bulguru ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Suyu, tuz ve karabiber ekleyiin.
  • Kaynamaya baslayınca kapağını kapatıp altını kısın ve yaklaşık 15-20 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
  • Piştikten sonra 10 bekletin. Ardından servis edebilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder