4 Eylül 2023 Pazartesi

Kuru Meyveli Kek Tarifi

 

Kuru Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kuru meyveler (Kayısı incir, hurma erik, ufalanmış ceviz, damla çikolata, kuş üzümü )
  • 2, 5 su bardağı un

    Kuru Meyveli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Ne kadar çok çırparsak kekimiz o kadar güzel kabarır.
  • Sonra süt, sıvı yağ, limon suyu, hindistan cevizi, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyelim.
  • Kek hamurunu tekrar çırpalım.
  • Kuru meyveleri küçücük doğrayıp, güzelce una bulayalım.
  • Limon kabuğu rendesi ve kuru meyveleri kek hamuruna ekleyelim. Spatula ile karıştıralım.
  • Hazırladığımız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökelim.
  • 160 derece fırında yaklaşık 1 saat üzeri güzelce  kızarana kadar pişirelim, bir kürdan ile kontrol edelim.
  • Fırından alıp oda sıcaklığına gelen keki servis tabağına ters çevirerek dilimleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder