4 Eylül 2023 Pazartesi

Pita Ekmeği (Döner Ekmeği) Tarifi

 

Pita Ekmeği (Döner Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 4,5 -5 su bardağı un

    Pita Ekmeği (Döner Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?Not Ekle

    1. Un ve tuz dışında tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.
    2. Kontrollü unu ekleyip yoğuralım .
    3. Tuz ekleyip yoğurmaya devam edelim.
    4. Ele az yapışan yumuşacık bir hamur elde edelim hamuru mayalanmaya bırakalım.
    5. Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha bırakalım hamurla çok oynamadan hamuru toparlayıp on eşit parçaya bölelim.
    6. Hamurları yuvarlayıp pürüzsüz hale getirelim.
    7. Hamurların kurumaması için üzerini örtelim.
    8. İlk beze haline getirdiğimiz hamuru alalım altına üstüne un serpip merdane yardımıyla açalım çok ince olmamalı.
    9. Açtığımız hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım.
    10. Ben genelde üçer yada dörder şekilde tepsiye diziyorum.
    11. 30 dakika tepsi de dinlenen ekmekleri önceden çok ısıtılmış 200 derece fırına atalım ( fırın çok sıcak olmalı) kontrollü şekilde fırının kapağını açmadan 6 ile 10 dakika içinde pişirelim.
    12. Pişen ekmeklerin üzerine sıcakken tereyağı sürelim ve ekmeklerimiz servise hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder