Pita Ekmeği (Döner Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 4,5 -5 su bardağı un
Pita Ekmeği (Döner Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?Not Ekle
- Un ve tuz dışında tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.
- Kontrollü unu ekleyip yoğuralım .
- Tuz ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Ele az yapışan yumuşacık bir hamur elde edelim hamuru mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha bırakalım hamurla çok oynamadan hamuru toparlayıp on eşit parçaya bölelim.
- Hamurları yuvarlayıp pürüzsüz hale getirelim.
- Hamurların kurumaması için üzerini örtelim.
- İlk beze haline getirdiğimiz hamuru alalım altına üstüne un serpip merdane yardımıyla açalım çok ince olmamalı.
- Açtığımız hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım.
- Ben genelde üçer yada dörder şekilde tepsiye diziyorum.
- 30 dakika tepsi de dinlenen ekmekleri önceden çok ısıtılmış 200 derece fırına atalım ( fırın çok sıcak olmalı) kontrollü şekilde fırının kapağını açmadan 6 ile 10 dakika içinde pişirelim.
- Pişen ekmeklerin üzerine sıcakken tereyağı sürelim ve ekmeklerimiz servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder